Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Borsec

                                                                                             

Complexul de schi

Pârtia de schi ”Speranţa”

Complexul de schi Speranţa a fost realizat în cadrul programului naţional ”Schi în România”, cu sprijin financiar de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Investiţia a fost inaugurată pe 17 decembrie 2010 de către doamna ministru Elena Gabriela Udrea. În cadrul proiectului au fost realizate trei pârtii de schi alăturate: pârtia Speranţa, cu o lungime de 680 m care dispune şi de o instalaţie nocturnă, pârtia Verőfény cu o lungime de 726 m şi pârtia Prichindel cu o lungime de 814 m. Transportul pe cablu este asigurat de o instalaţie teleschi Doppelmayr, care are capacitatea de 720 persoane pe oră, necesarul de zăpadă artificială este asigurat dintr-un lac de acumulare de 4000 mc., cu trei tunuri de zăpadă. Întreţinerea pârtiilor este asigurată de o maşină de bătătorit zăpada tip Formatic. Accesul pe pârtii se realizează printr-un sistem de ticketing.

La baza pârtiilor există un centru turistic, unde funcţionează un restaurant, tot aici se regăsesc casa de bilete, toaleta, centrul de salvamont, un punct de închiriere schiuri, garajul, precum şi magazia.

În faţa acestui centru este amenajată o parcare de cca. 100 locuri.

După doi ani de funcţionare, putem afirma că, există din nou sezon de iarnă la Borsec, interesul turiştilor faţă de acest complex de schi, fiind peste aşteptările noastre - toate acestea atrăgând necesitatea dezvoltării complexului. După statisticile ministerului de resort, suntem pe locurile 5-6 la nivel de ţară, având în vedere numărul de turişti care au accesat acest obiectiv.

Contact:

+40745837628

http://www.schiborsec.ro/

 

Detalii amplasament:

- trei piste amenajate, deservite de un teleschi monopost 720 pers./orã.
- pârtia principalã cu nocturnã
- masinã de bãtut zãpadã (90.000 mp/h)
- tunuri de zãpadã
- spatii de cazare la max. 700 m de pârtie
- închiriere echipament, întretinere schiuri
- restaurant la baza pârtiilor

Pârtia începãtori - PRICHINDEL - 814 m

Pârtia principalã - SPERANTA - 630 m, dotatã cu nocturnã

Pârtia pentru avansati - PÂRTIA ÎNSORITÃ - 726 m, doar pentru schiori avansati