Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Borsec

                                                                                             

Artiști tineri au pășit pe scena din Borsec - Szárnyaikat bontogató együttesek szórakoztattak Borszéken

Mai multe concerte în aer liber au asigurat distracția turiștilor și a localnicilor în cadrul programului intitulat „Evenimentele sezonului estival ale staţiunii Borsec”, finanțat de Consiliul Județean Harghita.

Mai multe spectacole muzicale au fost organizate în lunile iulie și august, la care au fost invitați artiști locali din Borsec și din alte părți ale județului Harghita. Concertele au avut loc pe scena mică de la intrarea pe Bulevardul 7 Izvoare.

Pe scena a apărut printre altele formația de jazz One More Minute. Trupa s-a înființat în primăvara anului 2015 din membrii formației DNS din Borsec, unde au cântat împreună timp de cinci ani.

Tot pe scena din Borsec am putut asculta formația Ineffable, care s-a format în vara anului 2016 ca un trio la inițiativa a trei elevi din clasa de muzică a Liceului de Artă Nagy István din Miercurea Ciuc. La început au cântat în cafenele locale mici, apoi la cererea și în organizarea Festivalului Internațional de Jazz din Miercurea Ciuc au avut un turneu în orașele din apropiere ca trupa de promovare a acestuia.

În cadrul programului sezonului estival a fost invitat și trupa Ecoul. Formația din Borsec Formația s-a format în 2014, fiind compus din Szabó Katalin, Fazakas Csaba și Nagy Nándor. Din repertoriul lor am putut asculta hituri englezești, românești și maghiare.

Organizatorii programului estival au fost Fundaţia Pro Borsec și Primăria Oraşului Borsec. Finanțatorul concertelor a fost Consiliul Judeţean Harghita.