Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Borsec

                                                                                             

Trasee turistice

1. Circuit principal (Borsec – Secu – Bilbor – Capu Corbului – Borsec)

Lungime: 53 Km

Descrierea traseului: se porneşte de la Biroul de turism din Borsecul de Sus către Borsecul de Jos şi se merge spre Topliţa pe drumul naţional DN15. Traseul urmează şoseaua asfaltată care urcă în serpentine până în Pasul Creanga, de unde, după aproximativ 6 Km de coborâre, părăseşte drumul naţional şi intră în dreapta pe Valea Pârâului Sec. Aici se urmează drumul judeţean DJ174A către localitatea Capu Corbului, trecând prin localităţile Secu şi Bilbor.

Din Capu Corbului traseul coteşte dreapta, întorcându-se către Borsec pe drumul naţional DN15.

Propuneri: - amplasarea de marcaj cicloturistic, 2 panouri, 12 indicatoare, 2 popasuri şi o reabilitare de popas.

Pasul Creanga

Capu Corbului

Capu Corbului – Valea Bistricioarei

 

2. Circuit secundar (Borsec – Creasta – DJ174A)

Făget

Lungime: 10,5 Km

 

 

 

 

 

 

 

Descrierea traseului: se porneşte de pe strada Nadăşa şi se urmează traseul pe cursul pârăului Nadăşa. Se urcă pe un drum forestier bine întreţinut. După aproximativ 4 km, drumul o coteşte spre Făgeţel, traseul analizat de noi urcă spre Făgetul Mare. După câteva minute de urcuş mai accentuat, se iese din pădure, putându-se observa cabana turistică încă neintrată în circuitul turistic. De la cabana turistică se urcă in creastă şi se coteşte stânga pe culme. După aproximativ 800m se coboară prin dreapta pe un drum forestier de pământ ce duce în drumul judeţean DJ174A (traseul cicloturistic 1). De aici, se poate întoarce în Borsec fie urmând drumul spre satul Secu – Pasul Creanga – Borsec, fie prin Bilbor – Capu Corbului – Borsec.

Coborârea din creastă către drumul judeţean DJ174A nu este recomandata pe vreme umeda, deoarece drumul de pământ poate deveni nămolos.

Propuneri: amplasarea de marcaj cicloturistic, 2 panouri, 8 indicatoare.

Şaua din Făget

 

3. Drumul de centură. Biroul de turism - Bulevardul 7 Izvoare - str. Stadionului - 7 Izvoare - Valea Nadăşa – Staţiune

Borsec

Lungime: 5,8 Km

 

 

 

 

 

 

 

 

Descrierea traseului: se porneşte de la Biroul de turism de pe bulevardul 7 Izvoare în sus, continuându-se pe Aleea Rotundă şi intrând în scurt timp pe strada Stadionului. Se trece de Izvorul nr. 11 (Petőfi) şi la borna silvică III. 181 se merge pe Aleea Îndrăgostiţilor de pe partea stângă. Se trece pe lângă terenul de fotbal, tot pe drumul asfaltat, printre brazi. Ajungând la o bifurcaţie de drumuri se merge drept spre pârtia de schi, urmând drumul prin pădure, până se ajunge în Valea Nadăşa. Urmând cursul pârâului cu acelaşi nume, se coboară în staţiune.

Propuneri: amplasarea de marcaj cicloturistic.

 

4. Borsec - Pasul Chiozrez – Borsec

Lungime traseu: 7+7 km

Descrierea traseului: se porneşte de la Biroul de turism pe traseul 8, până la Piciorul Mândru, de unde se urmează drumul forestier până în Pasul Chiozrez, pe drumul judeţean DJ128. De aici se întoarce pe acelaşi drum în Borsec.

Propuneri: amplasarea de marcaj cicloturistic.

Pasul Chiozrez

 

5. Borsecul de Jos – Strada Cimitirului – Izvorul 10 – Centrul de informare turistică din Borsecul de Sus.

Lungime traseu: 3,5 km

Borsec

 

 

 

 

 

 

 

 

Descrierea traseului: traseul începe din Borsecul de Jos de lângă primărie. Se urcă pe strada Cimitirului, ocolind prin spatele primăriei, ajungând la cimitir. Acesta se ocoleşte, continuând traseul prin pădure, pe curba de nivel, până la Izvorul 10. De aici se coboară către Centrul de informare turistică din centrul Staţiunii Borsec.

 

Propuneri: amplasarea de marcaj cicloturistic.

Aleea Îndrăgostiţilor