Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Borsec

                                                                                             

O alee terapeutică se va amenaja în Poiana Zânelor

În primăvara anului 2021, Fundația Pro Borsec a participat la concursul de proiecte organizat de Consiliul Județean Harghita în vederea amenajării unei alei terapeutice. Proiectul a fost declarat câștigător, fondul acordat fiind în valoare de 2500 de lei. Cu sprijinul Primăriei Orașului Borsec, lucrările de amenajare a aleii vor începe în cursul zilelor următoare.

Scopul aleii terapeutice din vecinătatea băilor tradiționale este acela de a atrage turiștii, oferându-le, pe de-o parte, o activitate în plus, iar pe de altă parte, atrăgându-le atenția asupra unei forme de tratament alternativ, pe cât de simplu, pe atât de eficient. Tot ce au de făcut este să se descalțe și să se plimbe pe parcelele amenajate cu diferite materiale (nisip, conuri de brad, pietre de râu, mușchi, lemn etc.). Diversele texturi oferă un adevărat masaj la tălpi, stimulând punctele reflexogene, circulația sanguină, ajută la relaxare, în cazul copiilor contribuie la prevenirea sau corecția platfusului, îmbunătățirea posturii și a echilibrului. Parcurgerea traseului, mai ales în combinație cu îmbăierea picioarelor, face parte din terapia inițiată de bavarezul Sebastian Kneipp.

Lucrările de amenajare vor fi efectuate din forțe proprii și organizate în formă de clacă, la care nu va lipsi nici buna dispoziție, nici simțul răspunderii. Dragi borseceni, copii și adulți, haideți la clacă!