Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Borsec

                                                                                             

Eleganță, stil și pompă la Festivalul Nostalgic, Borsec Fest ediția a VII-a 2018

Eleganță, stil și pompă la Festivalul Nostalgic, Borsec Fest ediția a VII-a 2018

 

În perioada 18-19 august 2018, în stațiunea Borsec a avut loc evenimentul Festivalul Nostalgic – Borsec Fest ediția a VII-a. Oaspeții, invitații și localnici au avut parte o frumoasă călătorie în lumea amintirilor de odinioară. Evenimentul s-a realizat cu susținerea Consiliului Județean Harghita, a Primăriei oraș Borsec și Fundației Pro Borsec.

Evenimentul a cuprins mai multe concerte, momente artistice, dansuri, plimbări pe aleile din stațiune a tinerilor îmbrăcați în haine de epocă.

La deschiderea festivalului, sâmbătă 18 august 2018, domnul primar al orașului Borsec, Mik József, împreună cu invitatul Barti Tihamér – vicepreședintele Consiliului Județean Harghita, au ținut un discurs cu ocazia evenimentului. Programul a continuat cu un spectacol de dans medieval în intepretarea  grupurilor de copii din Borsec, Toplița și Gheorgheni ai Fundației Sfântu Francisc, precum și în interpretarea tinerilor din Jászapát - Ungaria. Ritmurile muzicale de odinioară ale zilei au fost susținute de formațiile Ineffable, Promenada si Haccacáré, condimentate de altfel cu paşii de dans ai dansatorilor Clubului de Dans KÉK HOLD din Sfântu Gheorghe. La finalul zilei, oaspeții au participat la o serată de dans de salon, serată susținută de formația Galaxis din Borsec.

Programul zilei de duminică, 19 august 2018, a început cu deschiderea expoziției de cărți poștale vechi la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Borsec. Și în acest an un program deosebit de atractiv s-a dovedit a fi defilarea tinerilor în haine de epocă. Apoi a urmat felicitarea tinerilor, care în cursul anului 2018 au împlinit sau vor împlini 18 ani, de către domnul primar al orașului Borsec, Mik József. Programul a continuat cu evaluarea și premierea celor mai frumoase desene realizate în cadrul Concursului de desen, cu tematica ”Borsecul de altă dată”. Apoi au urmat spectacolele intepretate de  grupurile de copii din Borsec, respectiv Grupul de copii ”Florile din Poiana Zânelor”, precum și Grupul de copii Andantini. Ritmurile muzicale  de odinioară au fost susținute de formațiile Amabile Duo, Lavinia Răducanu & Gabi Muzicas și nu în ultimul rând artiștii Operei Maghiare din Cluj Napoca ”Operett Group Project.

Cu ocazia evenimentului a apărut ediția specială a ziarului Izvorul Lobogó – ziarul de odinioară a stațiunii.

 

Organizatori: Primăria oraș Borsec, Fundația Pro Borsec

Susținători: Consiliul Județean Harghita, Primăria oraș Borsec, Fundația Pro Borsec