Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Borsec

                                                                                             

BORSEC FEST – BORSZÉK FESZT 2017

Eleganță, stil și pompă la Festivalul Nostalgic, Borsec Fest ediția a VI-a

 

Și anul acesta am avut parte o frumoasă călătorie în lumea amintirilor de odinioară, la Festivalul Nostalgic – Borsec Fest ediția a VI-a. Evenimentul a avut loc în perioada 12-13 august 2017 și s-a realizat cu susținerea Consiliului Județean Harghita, a Primăriei oraș Borsec și Fundației Pro Borsec.

Evenimentul a cuprins mai multe concerte, momente artistice, dansuri, plimbări pe aleile din stațiune a tinerilor îmbrăcați în haine de epocă precum și fotografiere la panoul reprezentativ acestui festival.

La deschiderea festivalului, sâmbătă 12 august 2017, avut loc un spectacol muzical susținut de artista Cora Munteanca, urmând Fanfara din Gheorgheni, apoi  domnul primar al orașului Borsec, Mik József, împreună cu invitați din Ungaria și din țară: Potápi Árpád János - Secretar de Stat pentru Politica Națională - Ungaria, Borboly Csaba – președintele Consiliului Județean Harghita, Barti Tihamér – vicepreședintele Consiliului Județean Harghita și Bende Sándor – debutat, au ținut un discurs cu ocazia evenimentului. Programul a continuat cu formația Classical care a prezentat compoziții de operă și operetă și șlagăre din cinemateca timpurilor de mult.  Seara a avut loc reîntâlnirea cu formația ”eterna nostalgie” a tinerilor din Borsec, care îndrumați de maestrul coregraf, profesor Kelemen Ferenc din Târgu Mureș au prezentat trei compoziții: vals vienez, vals englezesc și un exercițiu pe ritm de charlestone, urmând o serată de dans de salon. Oaspeților, s-a pregătit ca și anul trecut, un moment scenic cu Micul Vrăjitor, care s-a pregătit cu momentul intitulat ”Visul micuței florărese”. Interpreți principali au fost Fokt Viktor, Szabo Csilla și trei domnișoare din Borsec.

Programul zilei de sâmbătă s-a încheiat cu o serie de filme vechi: Vizită de Ion Luca Caragiale, Charlie Chaplin și Oamenii Muntelui.

Programul zilei de duminică, 13 august 2017, a început cu un omagiu adus la mormântul lui Zimmethausen Antal. Au fost depuse coroane de flori de către domnul primar al orașului Borsec, Mik József, și consilierii orașului.

După acest moment de omagiu a avut loc deschiderea expoziției de cărți poștale vechi la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Borsec. Și în acest an un program deosebit de atractiv s-a dovedit a fi defilarea tinerilor în haine de epocă și plimbarea cu trăsura.

A urmat un concert susținut de ansamblul local Andantini,  copiii talentați fiind pregătiți de Klemenz Gréta, și un moment artistic - o șezătoare - unde copiii au fost pregătiți de Mosneag Ilona. După acestea, formațiile: Operitissimo - membrii fiind de la Opera Maghiară din Cluj Napoca, Lady & The Tramps - spectacol nostalgic din anii 20-50, Nostalgic Trio și One More Minute, au susținut concerte pe scena de la intrarea pe Bulevardul 7 Izvoare.

Ediția din 2017 a Festivalului Nostalgic – Borsec Fest a fost încheiată cu reîntâlnirea tinerilor din Borsec, formația ”eterna nostalgie” .

Cu ocazia evenimentului a apărut ediția specială a ziarului Borszéki Lobogó – ziarul de odinioară a stațiunii.

 

Organizatori: Primăria oraș Borsec, Fundația Pro Borsec

Susținători: Consiliul Județean Harghita, Primăria oraș Borsec

 

Fotografii: Turcza Hunor