Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Borsec
  • English English
  • Français Français
  • Deutsch Deutsch
  • Magyar Magyar
  • Română Română

                                                                                             

Verses, zenés est a Role zenekarral

Verses, zenés estet tart a borszéki Művelődési Házban a csíkszeredai Role zenekar január 25-én. Az eseménnyel a magyar kultúra napja előtt kívánunk tisztelegni.

A Role zenekar a magyar irodalom, valamint a székely és csángó népi költészet remekeire építkezik, magába foglalva az ősi erdélyi tradíciókat, hagyományos dallamokat és a progresszív rockzene elemeit.

Zene, vers, vers-zene, ős viadal, álom-villanás, rőzse-dalok, vér és arany…

“Sohasem hallott, mégis ismerős dallamok… lüktetésükben az ősi, népi ritmusoktól a jazz-es, blues-os, progresszív rockos zenei alapok színes kavalkádja…ezt hozták az Ady versek számunkra. Varázslatot jelent e műsor, amely eddig általunk ismeretlen mélységekbe-magasságokba ragadott, amelyben alapvetően fontos szerepe van a mindig változó közönségnek…” vallják a zenekar tagjai.

A Role zenekar vers-dalain keresztül találkozhatunk Ady Endre (és József Attila) alkotói munkásságával, ismert és kevésbé ismert verseivel.

Felejthetetlen élmény, képzeletbeli utazás, ahol a Role zenekar és a közönség együtt azonosulhat a költők gondolataival, érzelmi világával a csodálatos dallamoknak és verseknek köszönhetően.

A január 25-én, szombaton 18 órától kezdődő est meghívott előadója Sárpátki Ágnes.

Jegyek elővételben a Kamenitzky Antal Városi Könyvtárban válthatók, egy belépő ára 15 lej.