Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Borsec
  • English English
  • Français Français
  • Deutsch Deutsch
  • Magyar Magyar
  • Română Română

                                                                                             

Pályázati támogatás a Nosztalgia Fesztiválra!

Két év kihagyás után ismét időutazásra hívtuk az érdeklődőket tavaly nyáron. 2021 augusztus 14-15 között, a Nosztalgia Fesztivál nyolcadik kiadásán újfent felélesztettük az arisztokrácia századfordulós világát. Az esemény lejárta után is maradt tennivaló bőven, még pályázati támogatás is érkezett a tavalyi eseményünkre.

Kétnapos rendezvényünkön a fürdőtelep egykori világát elevenítettük fel: korabeli ruhákban sétálók töltötték be a hétvégén az üdülőtelep sétányait, fiatalok mutatták be az alkalomra tanult táncot. A fesztivál kínálata bőséges és színes volt, sok zenével és tánccal, illetve fotókiállításnak is örvendhetett a nagyérdemű.

Az esemény megszervezését nagyban segíti az a pályázati támogatás, amelyet tavaly decemberben ítéltek meg a szervező Borszékért Alapítványnak. Magyarország Kormánya által a 2021. évi Nemzeti Újrakezdés Program II. keretében meghirdetett II. Kulturális alprogram részeként ugyanis 500 000 Ft. támogatásban (pályázat azonosítója NUP-KP-2-2021/2-000316) részesült a fesztivált szervező alapítvány. Ezúton is köszönetünket szeretnénk kifejezni a támogatásért.