Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Borsec

                                                                                             

Újdonságok

Nyári bobpálya nyítása

Kiváló hétvégi kikapcsolódásra hívunk Borszékre!

Örömmel tájékoztatunk benneteket, hogy szombaton és vasárnap 10-19 órától újra használható a bobpályánk.

Tudjuk, hogy régóta várjátok, hogy végre megnyithassuk bobpályánkat. Nekünk is fontos volt, hogy fürdőtelepülésünk egyik legérdekesebb nyári attrakciója megnyithassa kapuit.

Természetesen minden, a koronavírus helyzet miatt szükséges intézkedést meghoztunk, tehát teljes biztonságban bobozhattok nálunk.

Fotó: Benkes Zsolt

Hétfőtől nyilatkozat nélkül is elhagyhatjuk a településeket

Elfogadta a kormány csütörtök este a készenléti állapotra vonatkozó kormányhatározat módosítását. Ennek értelmében június 1-jétől több területen lazító intézkedések lépnek érvénybe.

Klaus Iohannis államelnök bejelentette azokat a lazító intézkedéseket, amelyek június 1-től lépnek érvénybe. Az államfő továbbra is óvatosságra és a szabályok betartására inti az embereket.

A legfontosabb rendelkezések a következők:

Egyelőre elmarad a Borszék Bogrács Fesztivál

A koronavírus pandémia okozta helyzet miatt nem tudjuk megtartani eredeti időpontjában a harmadik kiírásához érkezett Borszék Bogrács Fesztivált. Az igencsak nagy népszerűségnek örvendő borszéki multikulturális, művészeti és gasztronómiai eseményt a hatóságok intézkedéseinek függvényében próbáljuk megszervezni.

Közlemény: 10 javaslat a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében

Az Egészségügyi Minisztérium megfogalmazott 10 javaslatot a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében. Ezeket közöljük a továbbiakban. 

Gruppen-Hecc kabaré! MA JÓ A MEDVEM!

Borszéken az idén is vendégszerepel a marosvásárhelyi Gruppen-Hecc kabarétársulata! MA JÓ A MEDVEM! - címmel mutatja be a nagysikerű zenés legújabb kabaré előadását Február 15-én szombaton este 7 órától a Borszéki Kultúrotthonban.
Jegyek elővételben a Borszéki Városi Könyvtárban kaphatók!

Verses, zenés est a Role zenekarral

Verses, zenés estet tart a borszéki Művelődési Házban a csíkszeredai Role zenekar január 25-én. Az eseménnyel a magyar kultúra napja előtt kívánunk tisztelegni.

A Role zenekar a magyar irodalom, valamint a székely és csángó népi költészet remekeire építkezik, magába foglalva az ősi erdélyi tradíciókat, hagyományos dallamokat és a progresszív rockzene elemeit.

Zene, vers, vers-zene, ős viadal, álom-villanás, rőzse-dalok, vér és arany…

Az adventi gyertyák meggyújtása

Sokadik éve már, hogy közös készülődésre, várakozásra hívja a polgármesteri hivatal Borszék lakóit az adventi szent időben. Advent négy vasárnapján 18 órától rövid ünnepségen gyújtják meg az alsóborszéki központi parkban elhelyezett adventi koszorút.
 

Pista de bob de vară - Nyári bobpálya - Program

Megváltoztatott programmal ugyan, de még mindig várjuk a bobozni vágyókat!

A Reménység Síközpontban található "nyári bobpályánk" hossza körülbelül 1,5 kilométer, a sípálya felvonója juttatja fel a szánkókat az 574 méteres pálya legmagasabb pontjára és innen következhet a 906 méter hosszú lecsúszás, a maximálisan elérhető sebesség 40 km/h.

Egyszerre 32 szánkó lehet a pályán, és 6-9 percet jelent egy kör.

Nemrég felavatott új létesítményünk a tél beálltáig használható, a következő program szerint:

Bobpálya megnyitója

Alig fél évvel a finanszírozási szerződés aláírása után a Turisztikai Minisztériummal elkészült a bobpályánk. A beüzemelési teszteket a szakemberek elvégezték, így minden készen áll arra, hogy birtokba vegyék a borszékiek a létesítményt.

Szeretettel hívunk minden érdeklődőt új létesítményünk ünnepélyes avatójára, amit október 23-án, szerdán tartunk a Reménység Síközpontban.

Fotó: Benkes Zsolt

Kerekes kutyaszánhúzó verseny - Borszék

Kerekes kutyaszánhúzó verseny #Borszék
Sok szeretettel várunk mindenkit 2019 október 12-13-án, 10:00 órai kezdettel a kerekes kutyaszánhúzó versenyre és Canicrossra.
Helyszín: Borszék - Hármasliget
Szervező: Molnár Sportegyesület
Elérhetőség: 0748 813 423